Rákapcsol a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom

Szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom, az uniós támogatással megvalósuló beruházás 2018 őszén fejeződik be a térség 26 településén.

Szűcs Róbert, a Magyar Telekom közép-kelet-magyarországi régióvezetője közölte: a Magyar Telekom 768,5 millió forintos támogatást nyert a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázaton. A pénz a beruházási költség 66 százaléka, amelyet önerővel egészít ki a vállalat – tette hozzá. Tájékoztatása szerint az új hálózaton szupergyors internetet, széles tévé-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint interaktív tévézési lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek. Szűcs elmondta: a fejlesztés eredményeként további közel tízezer háztartásban lesz elérhető a nagysebességű vezetékes internet.

Az építést Cereden, Szilaspogonyban és Zabaron kezdik meg várhatóan június elején. Az első településeken jövő tavasszal lesz elérhető az új hálózat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak az it-biztonság

szo máj 27 , 2017
A biztonsági incidensek ugrásszerű növekedése és a szigorodó törvényi szabályozások miatt egyre komolyabb erőforrásokat kötnek le az informatikai biztonsággal kapcsolatos tennivalók egy vállalat életében. A növekvő számú célzott kibertámadás, vagy az, hogy az email-üzenetek 65 százaléka spam, és ezek közel tíz százaléka rosszindulatú, sok esetben okoz ügyfél- és üzletvesztést is. […]