Rajnai szerint egy év alatt ötezer milliárd forintot költünk internetes vásárlásra

Egyetlen év alatt ötezer milliárd forintot tesz ki az online vásárlások mértéke Magyarországon – mondta Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora. A szakértő elmondta, a biztonságos online vásárlás érdekében érdemes a már jól ismert oldalakat felkeresni. Meg kell győződni arról is, hogy a honlapon megtalálható-e a bolt számlaszáma, elérhetősége és telephelye. Bizonyos kötelezettségek feltüntetése is a bizalmat erősítheti, ilyenek lehetnek a szállítási határidőre, vagy az esetleges cserére vonatkozó információk – tette hozzá. Hangsúlyozta, a legnagyobb probléma a külföldi online boltokkal van. Ezek ugyanis gyakran magyarnak tűnnek, és csak akkor derül ki, hogy külföldiek, amikor valamilyen gond merül fel a megvásárolt termék szállításakor.

Zárójelben
(A GKI Digital adatai szerint 2018-ban nettó 425 milliárd forint volt a hazai online kiskereskedelem forgalma. Ez bő tizede annak, amit Rajnai közölt. A -szerk- mnegj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MI állíthatja meg a kártevőket?

ked nov 26 , 2019
Az év első felében csupán egyetlen kártevőnek, az Emotet trójainak harmincezer különböző variánsát fedezték fel a víruslaboratóriumok. A bűnözők nem magán a kártevőn, hanem annak csomagolásán változtatnak ilyen sokszor, de ez éppen elég ahhoz, hogy a hagyományos vírusvédelmi technológiák már ne tudják tartani a lépést. Újabb paradigmaváltásra van tehát szükség, […]
vírus

Friss, ropogós