Rackhost: 4 tipp a sikeres weboldalhoz

Laptop fejlesztés iróasztalManapság egyre többen hoznak létre weboldalt, viszont ahhoz, hogy sikeres is legyen, számos tényezőre kell odafigyelni, melyek bizony tervezést igényelnek. Ezek közül mutatja be a négy legfontosabbat Sebők Beatrix, a Rackhost Zrt. szakértője.

Az alapok: domain és hoszting
Mindenekelőtt szükség van egy domain regisztrációra és webtárhely szolgáltatásra ahhoz, hogy weboldalt tudjunk létrehozni. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen domain nevet vagy tárhelycsomagot választunk. A domain legyen rövid, könnyen megjegyezhető és utaljon a tevékenységi körre vagy a cég, márka nevére. A tárhely kapcsán pedig a weboldalunk jövőbeni szükségleteit alapul véve válasszuk ki a megfelelő méretű csomagot és nem utolsó sorban megbízható szolgáltatónál vegyük igénybe. Hiszen a honlap gyorsasága egyike a legfontosabb elvárásoknak egy weboldallal szemben, melyhez a megfelelő tárhely is nagyban hozzájárul.

Ne veszíts látogatót: alapvető az SSL tanusítvány
Ne felejtsük el az SSL tanúsítvány telepítését. Sok látogatót veszíthetünk azzal, ha a böngésző nem biztonságosnak jelöli az oldalunkat, ezáltal pedig visszafordulnak az érdeklődők. A titkosított kapcsolat ma már alapvető követelmény, nem beszélve arról, hogy a Google is hátrébb sorolja a keresőben az SSL tanúsítvány nélküli honlapokat. Amennyiben rendelkezünk domainnel és webtárhellyel – mely alapvetően szükséges egy weboldalhoz –, akkor csupán egy telepítést kell elvégeznünk az SSL tanúsítvány megszerzéséhez.

Kikerülhetetlen a Google: létfontosságú a SEO
Ha már a Google-t emlegetjük… Amennyiben nem szeretnénk hatalmas összegeket költeni reklámra, igyekezzünk organikus találatokkal látogatókat, vevőket vonzani. Mindehhez pedig arra van szükség, hogy a keresőoptimalizálást tartsuk szem előtt mind a honlap elkészítése, mind a tartalmak megírása, mind pedig az egyéb honlapokon történő publikációk kapcsán. Minél előrébb sikerül elhelyezkednünk a találati listán, annál több látogatóra számíthatunk, ráadásul ingyen.

Légy felhasználóbarát: költs a design-ra!
Végül, de nem utolsó sorban fektessünk nagy hangsúlyt a design-ra! Talán nem is gondolnánk, mekkora befolyásoló ereje lehet egy megfelelően kiválasztott színkombinációnak vagy betűtípusnak abban, hogy a látogatók vásárolnak-e egy adott weboldalon, milyen gyorsan lépnek vissza, vagy egyáltalán milyen érzések törnek rájuk. Szánjunk elég időt a design megtervezésére, adott esetben fogadjunk fel egy szakértőt, hiszen a felhasználóbarát weboldalak sokkal jobban teljesítenek és ehhez a jó design elengedhetetlen.

Általában a sikerhez nem elég, ha csak gyorsan “összedobunk” egy weboldalt. A jól működő és céljukat elérő honlapok elkészítését hosszú tervezési folyamat előzi meg és ami még fontosabb: folyamatos frissítést, elemzést, majd fejlesztést igényel – javasolja a Rackhost szakértője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.