Qualysoft: okostévékbe költözik a művészet

Michael HochA Qualysoft QualysmArt névre keresztelt kiállítása ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. Közép-Európa különböző országaiból érkező művészek különleges alkotásait sorakoztatta fel bécsi székházában a Qualysoft. A művészek képei mellett a látogatók síkképernyős kijelzőkön és táblagépeken tekinthettek meg különböző műalkotásokat, így valósították meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelenlévő festmények és a virtuális művészet találkozását.

A társaság egy olyan – szintén QualysmArt elnevezésű – vizualizációs megoldást is kidolgozott, amely elsősorban múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, hiszen segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Az alkalmazás segítségével minden kompatibilis Samsung Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át. A kijelzőn nemcsak önálló képek, hanem – mivel egy csoport összes tévéje ismeri egymás helyzetét – nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők. Az érdeklődők megismerhették a Qualysoft saját fejlesztésű QualysmArt Digital Signage nevű rendszerét is, amely tetszőleges számú készülék felhő alapú vezérlését, képek, videók és webtartalmak továbbítását és kívánság szerinti rendezését teszi lehetővé.

„A művészet és a technológia párosítását célzó QualysmArt elképzelés megvalósítása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Ezzel egy olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz“ — jelentette ki Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Foci üzemmód a Samsung tévékben

vas jún 15 , 2014
A Samsung 2014-es készülékeit úgynevezett Futball móddal egészítette ki. Ennek köszönhetően a néző akkor sem marad le a kulcs pillanatokról, ha éppen nem tudott a képernyőre figyelni, hiszen a készülék AutoHighlights funkciója minden kiemelkedő eseményt rögzít. A 2014-es Samsung televíziók Futball módja azoknak is hasznos lehet, akik nem akarnak a […]

És még ez is...