Qualysoft: gigantikus növekedés

SimonAttilaA Qualysoft Informatikai Zrt. egyre erősebben támaszkodik a kutatás-fejlesztésre, amit a társaság elmúlt éves eredményei is igazolnak. A társaság vezérigazgatóját, Simon Attilát kérdeztük.

– Milyen évet zárt tavaly a Qualysoft?
– Az előző évek növekedését folytattuk tavaly mind Magyarországon, mind pedig a teljes cégcsoportnál. A magyar leányvállalat az előző évhez képest egy fenntartható, dinamikus növekedést tudott elérni, meghaladva a terveket. Az árbevétel-növekedés húsz százalék fölött volt. Holding szinten ugyan ez a dinamika mondható el, itt is jelentős árbevétel-növekedés volt. A sikereket nagyrészt a társaság innovációs befektetéseinek köszönhetjük. Nem véletlen, hogy abszolút értékben növekedés volt az innováció területén, azaz egyre többet költünk erre a területre. Számos innovációs programot fejeztünk be, készítettünk elő és folytattunk. Tavaly ugyan azt a célt tűztük ki, amit idén is, hogy legyen egy-két olyan fókuszterület ahol az innovációt tudjuk támogatni, miközben a társaság alapfolyamatai között azokat, amelyek a hatékonyságnövekedést támogatják.

– A társaság bevételeinek mekkora hányadát használják fel k+f tevékenységre?
– Konkrét számot nehéz lenne mondani, annyira beépült a kutatás-fejlesztés a cég tevékenységébe. Az biztos, hogy a bevételeink egyre növekvő részét fordítjuk erre a területre, s abban is biztos vagyok, hogy a magyarországi informatikai cégek innovációs költéseit, arányaiban bőven meghaladjuk. Két olyan termékünk is van most, amelyek az elmúlt év fejlesztéseinek eredményeképpen született meg. Az egyik egy Microsoft SharePointon alapuló megoldás, amellyel a vállalatoknál többnyire elvesző információkat teszi kereshetővé: ez a Vaporider fantázianevű szoftverünk, s a napokban dobjuk piacra. A másik az idén tesztfázisba kerülő Qualysoft PreCommender rendszer, amely a biztosító társaságok számára készülő online és személyes értékesítést támogató kiegészítő rendszer. Mind a két megoldás technikai és üzleti szempontból is ígéretes. Az aktuális fejlesztéseink az infokommunikációhoz kapcsolódnak, ami alatt főként mobil alkalmazások és tabletes technológiák fejlesztését értjük. Ezen kívül be kívánunk törni az egészségügyi informatika területére, ahol távdiagnosztikával és az orvos-beteg kapcsolat informatikai támogatásával kívánunk foglalkozni.

– Mennyi idő alatt térülnek meg az innovációra költött összegek?
– A legritkább esetben térülnek meg az innovációk rövid távon. A Qualysoftnál nem is várjuk, hogy egy év alatt megtérüljenek az ilyen jellegű beruházásaink. Azt viszont elvárjuk, hogy három éven belül behozza és elkezdjen nyereséget termelni a termék. A korábbi innovációink egytől-egyig teljesítették ezt az elvárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy csalódás lesz: a Telekom könnyítésben bízik

csü febr 27 , 2014
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom abban bízik, hogy a kormánnyal kötött partnerségi megállapodás nyomán a beruházásokat jobban segítő irányba változik a szabályozási környezet a következő években. A digitális Magyarország megvalósítása érdekében kötött együttműködési megállapodás egyik fontos állítása, hogy a kormány felülvizsgálja a szabályozási környezetet – mondta Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója. Hozzátette: […]
ZX-81

És még ez is...