Q3: A sorrend: Lenovo, HP, Dell

ChromebookA harmadik negyedévi pc-eladásokban továbbra is toronymagasan vezet a kínai Lenovo, valamint az amerikai HP és a Dell.

A piacvezető a harmadik negyedévben is a Lenovo volt 19,94 millió, az egy évvel korábbinál 1,8 százalékkal több személyi számítógép értékesítésével. Piaci részesedését 23,7 százalékra növelte 23,5 százalékról. A második helyezett HP 17,62 millió személyi számítógépet adott el, ami 5,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A vállalat piaci részesedése 22,5 százalékról 20,9 százalékra süllyedt. A HP értékesítése már a második egymást követő negyedévben esett vissza, ami egyfelől a gyenge amerikai piaci keresletre, másfelől a szűk ellátási keresztmetszetekre vezethető vissza. A harmadik helyen álló Dell viszont 26,5 százalékkal növelte eladásait 15,24 millióra, piaci részesedése így 18,1 százalékra ugrott 14,5 százalékról. A Dell átlag feletti növekedése az üzleti célú számítógépekre kihegyezett termékportfóliójának tulajdonítható.

Bőven a piaci átlag felett növelte eladásait az Apple, 7,4 százalékkal 7,22 millióra, így piaci részesedése 8,6 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 8,1 százalékról. Az Acer 6,04 millió személyi számítógépet értékesített a harmadik negyedévben, 4,6 százalékkal kevesebbet a tavalyinál, így piaci részesedése 7,2 százalékra esett 7,7 százalékról. Az ASUS is a piaci átlag felett, 5,5 százalékkal növelte eladásait 6,03 millióra, piaci részesedése 7,2 százalékra emelkedett 6,9 százalékról. Az összes többi személyiszámítógép-gyártó értékesítése 14,9 százalékkal, 12,05 millióra esett vissza a harmadik negyedévben. Együttes piaci részesedésük 14,3 százalékra csökkent 17 százalékról.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem a digitalizáció lendületének gátja, hanem a digitalizáció motorja a NISZ

csü okt 14 , 2021
A jól működő, költséghatékony, ügyfélbarát, online közigazgatás kialakítása ma már mindenütt elvárás, ezért a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) fejlesztései is felgyorsultak – írta szerdai közleményében az e-közigazgatási és kormányzati informatikai szolgáltatásokat fejlesztő és üzemeltető társaság. Augusztus végére megközelítette az ötmilliót az ügyfélkapus regisztrációk száma, míg a Cégkapura mintegy […]
e-kormányzat

És még ez is...