Q3: A Micron a vártnál jobb negyedéves adatokat közölt

Micron TechnologiesA Micron Technology amerikai memóriachip-gyártó korrigált nyeresége meghaladta a vártat, az árbevétele valamivel felülmúlta az elemzők által becsültet a 2024-es pénzügyi éve május végén záródott harmadik negyedévében.

A cég honlapján az szerepel, hogy az adózott eredmény 332 millió dollár, részvényenként 0,3 dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 1,9 milliárd dolláros, részvényenkénti 1,73 dolláros veszteséggel. A korrigált nyereség részvényenként 62 cent lett, meghaladta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 48 centet. A chipgyártó negyedéves árbevétele csaknem megduplázódott, 6,81 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 3,75 milliárd dollárról, a piaci konszenzus 6,67 milliárd dollár volt.

A Micron az egyik vezető cég a világon a személyi számítógépekben és szerverekben használt DRAM memóriachipek piacán, valamint az okostelefonok flash memóriáinak szegmensében. A Micron a folyó negyedévre 7,4-7,8 milliárd dollár árbevétellel számol, míg a szakértői várakozások átlagában 7,58 milliárd dollár szerepelt. Ezen felül a cég 1,08 dollár kiigazított nyereséget becsül, míg a piac 1,02 dollárt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megtámogatta az EBRD a Kifli.hu tulajdonosát

szo jún 29 , 2024
A Rohlik csoport 170 millió dollár növekedési tőkét kap az az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD). A Rohlik online élelmiszer-szolgáltatással foglalkozó nemzetközi cégcsoport, a hazai Kifli.hu márka tulajdonosa 170 millió dollár (160 millió euró) növekedési tőkét kap az EBRD-től, a meglévő – a Sofina, az Index Ventures, a Quadrille […]
kifli.hu

És még ez is...