Q1: Nagyot nőtt az ANY Nyrt. eredménye

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (ANY) nettó eredménye 474 millió forintról 1,972 milliárd forintra nőtt 2024 első negyedévében 2023 azonos időszakával összevetve.

A valamikor Állami Nyomda nettó árbevétele 11,164 milliárd forintról 17,767 milliárd forintra emelkedett éves összevetésben. Legjelentősebb része, a biztonsági termékek és megoldások árbevétele 6,404 milliárd forintos emelkedéssel 10,825 milliárd forintra változott, főként az exportprojekteknek, az okmánybiztonsági termékeknek és az útlevélkibocsátó rendszerek kiépítésének köszönhetően. A kártyagyártásból és megszemélyesítésből származó árbevétel 444 millió forinttal emelkedve 3,611 milliárd forint lett, a nyomtatványok gyártásából, megszemélyesítéséből, adatfeldolgozásából származó árbevétel 187 millió forinttal csökkenve 2,666 milliárd forintra, a hagyományos nyomdatermékek árbevétele 136 millió forinttal csökkenve 330 millió forintra módosult. Az egyéb árbevétel 78 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbit, az idei első fél évben elérte a 335 millió forintot.

Az export árbevétele 4,778 milliárd forintról 10,484 milliárd forintra, az exportarány 42,8 százalékról 59,01 százalékra nőtt. Az emelkedés elsősorban a megnövekedett útlevél- és egyéb biztonsági termékek volumenével, valamint az útlevélkibocsátó rendszerek kiépítésével magyarázható. A nemzetközi konfliktusok nehezítették a cég működését, mivel fennakadásokat okoztak a szállítási láncokban, ám egyúttal felértékelték a különféle dokumentumok, például az oklevelek biztonsági elemeinek jelentőségét. A 25 éves ANY Nyrt. okmánybiztonsági laboratóriuma segíti a különleges és egyedi védelmi elemek beépítését, kapacitás- és hatékonyságnövelő beruházásai javították a versenyképességet, a társaság a nemzetközi piac élmezőnyében versenyez. Az ANY Nyrt. 2022-ben 43 milliárd forintot meghaladó, 2023-ban közel 55,5 milliárd forint árbevétellel zárt. Adózott eredménye közben 2,24 milliárd forintról 4,26 milliárd forintra nőtt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felváltaná a pénzközpontú gazdaságot az Óbudai Egyetem

hét máj 27 , 2024
ShareTweetPinShareAdatalapú gazdasági modell kidolgozására köt partnerséget az Óbudai Egyetem piaci szereplőkkel. A projekt részeként az egyetem átállna a papírmentes működésre. Az együttműködés célja, hogy közös kutatási és fejlesztési tevékenységgel piaci alapon is működő és a mesterséges intelligenciát integráló adatvagyon-gazdálkodási modellt hozzunk létre – közölte az Óbudai Egyetem. A projekt keretében […]
Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora

És még ez is...