Q1: Csökkent a Baidu nyeresége

BaiduHat százalékkal csökkent a Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat bevétele az idei első negyedévben, a korrigált nyeresége viszont a vártnál kedvezőbben alakult.

A pekingi székhelyű, internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott Baidu, amely a legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője is, és gyakran emlegetik a kínai Google-ként, 5,45 milliárd jüan (755 millió dollár) adózott eredményt ért el az első három hónapban az egy évvel korábbi 5,83 milliárd jüan után. A korrigált adózott eredmény 22 százalékkal, 7,01 milliárd jüanra ugrott, ezzel jócskán meghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 5,64 milliárd jüant.

A negyedéves bevétel egy százalékkal, 31,51 milliárd jüanra nőtt, felülmúlta a várt 31,22 milliárd jüant. A cég alaptevékenységből (Baidu Core) származó bevétele négy százalékkal, 23,8 milliárd jüanra nőtt az első negyedévben, ezen belül az online marketing szegmensből származó bevétel 3 százalékkal, mintegy 17 milliárd jüanra nőtt. A kínai társaság streaming szolgáltatója, az iQIYI (爱奇艺) bevétele öt százalékkal, 7,9 milliárd jüanra csökkent.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szabadulószoba – az egyik legkedveltebb szabadidős program

vas máj 19 , 2024
ShareTweetPinShareA szabadulószobák, szabadulós játékok világszerte népszerűek. Minek köszönhető ez a népszerűség? A cikkben eláruljuk, hogy mi rejlik a siker mögött. A Neverland nyolc szabadulószobával rendelkezik, így minden csapat megtalálhatja azt a változatot, amely a leginkább megfelel az igényeinek. A szorult helyzetből való kiszabadulásra 60 perc áll rendelkezésre, a választható játéknyelv […]
neverland.hu

És még ez is...