Putyinnak a Holdra is fáj a foga

putyin HoldOroszország újraindítja Hold-programját – jelentette be Putyin. “Folytatjuk az új generációs szállítójármű és a nukleáris űrenergetikai technológiák létrehozását, amelyben nyilvánvalóan nagyon jó eredményeink és egyértelmű előnyeink vannak.

Újraindítjuk a Hold-programot”. Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország minden tervét meg fogja valósítani az űrszférában, annak ellenére, hogy kívülről megpróbálják akadályozni a fejlődését. Moszkva kész a nemzetközi együttműködésre az erre hajlandó partnerekkel. Az orosz elnök az űrközpontba meghívott fehérorosz hivatali partnere jelenlétében sürgette, hogy a Roszkozmosz orosz űrvállalat biztosítson repülési lehetőséget fehérorosz űrhajósok számára. Kitért a két ország közötti együttműködés lehetőségeire, a Vosztocsnij továbbépítésétől kezdve a plazmahajtómű kifejlesztéséig. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök egyebek között azt hangoztatta, hogy Fehéroroszország minden helyzetben Oroszország mellett marad és kész az együttműködés megerősítésére.

Alekszandr Mitykin, a Lavocskin Tudományos és Ipari Társaság elektromos rendszerekért felelős helyettes főkonstruktőre a RIA Novosztyi hírügynökség szerint pénteken közölte, hogy Oroszország – 46 évi kihagyás után – a tervek szerint augusztus 22-én ismét missziót indít a Holdra. A Luna 25 automata állomás a Föld körül keringő égitest déli pólusán gyakorolja a lágy leszállást és kutatásokat fog végezni a Hold felszínén. A Luna-26 a tervek szerint 2024-ben indul térképészeti küldetésre, a Luna-27 várhatóan 2025-ben a talajt fogja tanulmányozni, a Luna-28 pedig, előreláthatóan valamikor 2027-2028-ban talajmintát gyűjt majd és folytatja az orosz űrhajók leszállási technikájának kidolgozását.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A MerXu az üzleti tevékenység hamisíthatatlan támogatója

sze ápr 13 , 2022
Itt az idő arra, hogy a nagyvilág közelebbről is megismerje a MerXut, ami kétségtelenül innovatív és határozottan sikeres kezdeményezés. Ez az online kereskedelmi platform eladóknak és vevőknek szól az ipari és a kapcsolódó kategóriákban. Egyfajta összekötő híd a kis-, közép- és nagyvállalkozások között, lehetővé téve az egyszerű, gyors és eredményes […]
MerXu

Friss, ropogós