Profilváltás: nemlétező mobiltelefonok eladásáról állt át nemlétező maszkok eladására

Négy év börtönre ítéltek egy csalót Barcson nem létező mobiltelefonok és maszkok internetes árusításáért – jelentette be a Kaposvári Törvényszék.

Az elsőfokú, nem jogerős döntésről azt írták: a bíróság 21 rendbeli csalás bűntettében és 36 rendbeli csalás vétségében mondta ki bűnösnek a 28 éves győri férfit, akivel szemben mintegy 2,5 millió forint értékben vagyonelkobzást rendelt el és kötelezte több mint egymillió forintos kártérítés megfizetésére is. Az üzletszerűen elkövetett csalás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között két internetes felületen is hirdetett mobiltelefonokat, de a vevők hiába várták a készülékeket, miután átutalták a 20 ezer és 250 ezer forint közötti vételárat vagy vételárrészt. A férfi a koronavírus-járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetben „profilt váltott”, 2020 márciusában és áprilisában már olyan embereket is becsapott, akik védőmaszkokat akartak vásárolni. Az egyik sértett harminc maszkért több mint 136 ezer forintot utalt előre neki. A Barcsi Járásbíróság ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész a megítélt polgári jogi igénnyel kapcsolatban fellebbezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az otthon dolgozókat támadják a kiberbűnözők

hét dec 14 , 2020
ShareTweetPinShareA kiberbűnözők továbbra is főleg az otthoni munkavégzőket támadják, a szlovák it-biztonsági társaság, az ESET adatai alapján a vállalati hálózatokat távolról elérő otthoni munkavállalókkal szemben 37 százalékkal nőttek a támadások az elmúlt negyedévben. A cég elemzése szerint, mivel az otthoni munkavégzés továbbra is népszerű, a bűnözők kihasználják ezt, és a […]
home office

És még ez is...