Polt: meglepetés érheti a kiberbűnözőket

Polt-PeterA szakértői munka, a migráció és a kiberbűnözés áll a XXI. Kriminálexpo fókuszában – erről a legfőbb ügyész beszélt a budapesti rendezvény megnyitóján.

Polt Péter felidézte: a Kriminálexpo eredeti célja az volt, hogy legyen egy olyan fórum, ahol összegezhetik a tapasztalataikat azok a szakemberek, akiknek akár a jogalkotásban, akár a jogalkalmazásban szerepük van abban, hogy az ország biztonságosabbá válhasson. A “Kommunikáció a biztonságos világért, kommunikáció a biztonságos Magyarországért” mottóval megrendezett Kriminálexpo az idén is aktualitásokhoz kötött – jegyezte meg a legfőbb ügyész.

Polt különleges jelentőségűnek nevezte a kiberbűnözés témáját, ez – értékelése szerint – az élet valamennyi területét átformálja. Mint mondta, sokan úgy vélik, a bűnüldözés mindig egy lépéssel a bűnözés mögött jár, ám ez bizonyos területeken épp fordítva van. A bűnüldözésben alkalmazott technikai újdonságok meglepetésként érhetik a bűnözőket — vélekedett. Hangsúlyozta: a kiberbűnözés területén egy teljesen más szemléletmód és gondolkodás szükséges a hatóságok részéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.