Pintér: a bűnözők is felismerték a drónok hasznát

quadkopterA nyílt információgyűjtés fejlődő területei című nemzetközi tudományos-szakmai konferencián Pintér Sándor belügyminiszter a drónokkal összefüggésben elmondta: Magyarország eddig a menekültválság során használta legeredményesebben a robotrepülőgépeket, azokkal is figyelték, merre haladnak a menekültek. Több drónt is használtak, közvetítették a felvételüket a fővárosba, és minden percben látták azt is, hol próbálják bevándorlók áttörni a határt, hol lépik át a zöldhatárt. Mindemellett a robotrepülők arra is alkalmasak voltak, hogy dokumentálják a történteket, hiszen bármikor visszanézhetők, kiértékelhetők.

Arról is szólt a miniszter, hogy robotrepülőgépeket a katasztrófavédelem is alkalmaz például tűzmagok feltérképezésére, de a Dunai árvíznél is alkalmazták ezeket. Hangsúlyozta azonban, hogy a drónokat csak törvényes keretek között szabad használni. A bűnözői körök is felismerték ezeknek az eszközöknek a hasznát: alkalmazzák terroristák, csempészek, más bűnözői körök is. Ezért szükséges ennek a technikai vívmánynak a megfelelő jogi keretek közé szorítása többek között a repülésbiztonság és a magánélet védelme érdekében is — mondta Pintér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Telenor támogatja a kórházban ápolt gyermekeket

pén nov 6 , 2015
Digitális oktatási programmal támogatja a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekeket a Telenor digitális oktatási projektje, a Hipersuli – jelentette be a Telenor. A tananyag hiperneten, azaz a Telenor gyors mobilinternetén keresztül érkezik a diákokhoz. A Hipersuli program májusban indult, s együttműködik a KórházSuli kezdeményezéssel. A KórházSuli egy éve indult önkéntes […]

Friss, ropogós