Pesszimistábbak idén a magyarországi cégvezetők

pesszimista cégvezetőA magyarországi közép- és nagyvállalatok 41 százaléka számít a cége nettó árbevételének növekedésére idén, szemben a tavalyi 61 százalékkal, és a válaszadók tíz százaléka gondolja úgy, hogy árbevétele csökken, míg 2022-ben ez az arány három százalék volt.

A Randstad Hungary humánerőforrás-szolgáltató közlemény szerint az optimisták kicsivel több mint fele négy és tíz százalékos nettó árbevétel növekedésre számít; az it-szektorban, a szolgáltatóközpontoknál és a szolgáltatóiparban az átlagnál többen számolnak 15 százalék feletti növekedéssel. A kutatásban részt vevő, csaknem 250 társaság többségénél úgy gondolják, hogy az év legnagyobb üzleti kihívása a megnövekedett bérköltségek (71 százalék) és a magasabb működési költségek (61 százalék) lesznek, a magasabb energiaköltségeket 43 százalék jelölte meg.

A kihívásokra válaszul a cégek 62 százaléka átalakítja a struktúrát és újraértékeli munkaerő-szükségletét, a válaszadók fele a működési költségeket vágja vissza, a vállalatok 48 százaléka befagyasztja a munkaerő-felvételt, 39 százalék árat emel, 35 százalék „egyéb” energiatakarékossági intézkedéseket vezet be, 31 százalék a munkavállalók készségeit fejleszti, 25 százalék energiahatékonysági beruházásokat hajt végre, 14 százalék pedig több home office lehetőséget ajánl fel az irodai energiaköltségek csökkentése érdekében.

A felmérés szerint létszámbővítést idén a cégek 34 százaléka tervez, szemben a tavalyi 89 százalékkal…

Rámutattak: a cégek nagy többsége, 97 százaléka tervezi idén a munkabérek emelését, míg tavaly a felmérésben részt vevők 83 százaléka nyilatkozott így. A fizetésemelések mértéke és a munkavállalók elvárásai azonban nem egyeznek: a munkaadók többsége 6-15 százalékos emelést tervez, a munkavállalók csaknem háromnegyede viszont a 16-20 százalékos vagy ennél is magasabb arányú fizetésemelést tartja reálisnak. Húsz százalék feletti emelést a cégek alig egy százaléka tervez, ezek döntően az it és telekommunikációs szektorból kerülnek ki.

A humánerőforrás cég a négynapos munkahétről is megkérdezte a kutatásban részt vevő vállalatok képviselőit: 17 százalék tervezi tesztelni vagy bevezetni a munkavállalók munka-magánélet egyensúlyának javítása érdekében, ám a döntő többség, 83 százalék kivitelezhetetlennek tartja a saját szervezetében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rékasi elégedett

pén febr 24 , 2023
A menedzsment öt százalékos várakozását meghaladva, 7,8 százalékkal magasabb árbevételt ért el a Magyar Telekom tavaly a számos kihívás ellenére, ami óriási eredmény — mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója. Kiemelte, hogy tavaly több mint 25 százalékos növekedést mértek az egy főre jutó átlagos havi mobiladat-fogyasztásban, ami a […]
Timotheus Höttges és Rékasi Tibor örülnek

És még ez is...