Permanens leépítés a HP-nál

csodalkozikMég le sem zárult a három éve elkezdett létszámcsökkentési program, a Hewlett-Packard (HP) máris újabb létszámleépítést jelentett be. Az amerikai társaság közölte, hogy a vállalat feldarabolásával párhuzamosan a következő három évben világszerte mintegy 25-30 ezer állást szüntet meg. Értesülések szerint a leépítés elsősorban a vállalati szolgáltatásokra specializálódott céget érinti. Az elbocsátások 2,7 milliárd dollár költséggel járnak, de már középtávon megtérülnek.

A HP már 2012-ben elkezdett egy hároméves, 55 ezer alkalmazottat érintő létszámcsökkentési programot, amely most fog lezárulni. A legfrissebb, tavaly október 31-i adatok szerint a HP-nek 302 ezer alkalmazottja volt. A személyi számítógép és nyomtató eladások 11,5 százalékos csökkenése és a vállalati szolgáltatások iránti kereslet hanyatlása miatt a HP bevétele a júliussal végződött negyedévben nyolc százalékkal 25,4 milliárd dollárra esett.

A HP november 1-jén válik ketté. A gyorsabb növekedés reményében a személyi számítógép és a nyomtató gyártási üzletág elválik a vállalati szolgáltatások üzletágtól és mindkettő önálló, tőzsdén jegyzett céggé alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.