Pénzintézetek elleni kibertámadások miatt tett feljelentést az orosz központi bank

SberbankTöbb jelentős orosz pénzintézmény elleni túlterheléses hackertámadás miatt tett feljelentést a rendvédelmi szerveknél az orosz központ bank — közölte a TASZSZ nyomán az MTI.

A közlés szerint a FinCERT (a központi bank kiberbűnözés elleni szerve) egy sor nagybank elleni, bothálózatok bevonásával intézett, közepes erejű támadást észlel. A bankszolgáltatások hozzáférhetőségét nem sikerült megzavarni. Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank kedden közölte, hogy több tucatnyi országból érkező, több tízezer számítógépről érkező DDoS-támadások sorozatát észlelte. Az Alfa-bank rövid idejű és gyenge támadást tapasztalt.

A DDoS-módszer  lényege, hogy vírussal fertőzött számítógépekről annyi parancsot küldenek egy számítógépes rendszerbe, hogy az túlterhelés miatt működésképtelenné váljon. A bothálózat alattomban telepített kémszoftverrel – (ro)botvírussal – fertőzött számítógépek hálózata. A botvírustól távirányított automata, “zombi” lesz a számítógépből, amely így a felhasználó tudta nélkül hajt végre műveleteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IPv6 a Magyar Telekomnál

vas nov 13 , 2016
A Magyar Telekom sajtóközleménye szerint, a hazai telekommunikációs szolgáltatók közül elsőként vezeti be minden hozzáférési technológián 2016 novemberétől folyamatosan lakossági ügyfelei részére az IP protokoll újabb verzióját az IPv6-ot, ami idővel leváltja a most még tömegesen használt IPv4 protokollt. A Magyar Telekom saját ügyfelei részére párhuzamosan biztosít IPv4-es és IPv6-os címet is, […]
internet