Pénzfeltöltős nyereményjáték: még mindig sokan bedőlnek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy egyetlen mobilszolgáltató és szerencsejáték szervező cég sem hirdet pénzfeltöltős nyereményjátékokat.

Az elkövetők jellemzően ismeretlen számról hívó, barátságos hangon bejelentkező telefonálók, akik valamely mobilszolgáltató, vagy nem létező szerencsejáték szervező cég nevében mutatkoznak be, majd arról értesítik a hívott felet, hogy nyereményjátékukon nagyobb összeget nyert. A csaló állítása szerint a pénzhez jutás feltétele mindössze annyi, hogy egy bankautomatánál az általa megadott kódra (ami valójában egy telefonszám) pénzt kell feltölteni.

A főkapitányság azt tanácsolja, ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését, még akkor sem, ha nagyon meggyőzően hangzik is az állítása. Egyetlen mobilszolgáltató és szerencsejáték szervező cég sem hirdet pénzfeltöltős nyereményjátékokat. Amennyiben mégis ilyen hívást kapnak, ne adják ki ismeretleneknek személyes adataikat. Kérjék meg a telefonálót, hogy később hívja vissza önöket, addig tájékozódhatnak a szolgáltatóknál az aktuális nyereményjátékukról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.