Pénteken nagyszabású hackertámadás érte Romániát

killnetA Killnet hackercsoport vállalta magára a péntek reggeli kibertámadást, amelynek következtében átmenetileg elérhetetlenné vált a kormány, a védelmi minisztérium, a határrendészet, az állami vasúttársaság és az OTP Bank honlapja — tette közzé az AGERPRES hírügynökség.

„A mai napon (Pénteken. A -szerk- megj.) több elosztott szolgáltatásmegtagadásos (DDoS) támadás érte romániai közintézmények és magánszervezetek honlapjait. A támadók a gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro és otpbank.ro weboldalakat vették célba azzal a szándékkal, hogy több forrásból érkező, hatalmas forgalommal történő terhelés révén elérhetetlenné tegyék ezeket. A támadást a Killnet kiberbűnözői csoport vállalta magára egy Telegram üzenetben, és azzal indokolta, hogy a román állam Ukrajnát támogatja az Oroszországgal való katonai konfliktusban” – írta az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC). Az intézmény nyilvánosságra fogja hozni a támadáshoz köthető IP-címek listáját. A kormány péntek reggel közölte, hogy DDoS típusú kibertámadás ért több állami intézményt és bankok honlapjait.

2022. március elsején az orosz Killnet hackerei közzétettek egy videót, amelyben azt állítják, hogy feltörték az Anonymous csoport weboldalát, amely kiberháborút hirdetett Oroszország ellen. Az Anonymous csoport február 25-én hirdetett kiberháborút Oroszország ellen Ukrajna lerohanása miatt. Ezt követően a csoport feltörte az orosz állami hírügynökség, valamint több kiadvány honlapját. A csoport a kiadványok weboldalain olyan üzeneteket tett közzé, amelyek Oroszország ukrajnai katonai műveletének befejezésére szólítottak fel. Az üzenetek akkor jelentek meg, amikor valaki megpróbált hozzáférni ezekhez az oldalakhoz.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szombaton is folytatódott a Románia elleni kibertámadások

hét máj 2 , 2022
Folytatódnak a romániai kormányzati intézmények, pártok és magánvállalatok weboldalai elleni kibertámadások, szombat hajnalban az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) honlapját, a www.dnsc.ro-t is terheléses támadás érte. A kibertámadásról közleményben számolt be az intézmény. Azt írták, hajnali 2 óra 30 perckor érte támadás az oldalt, de 8 óra 30 percre szakembereik helyreállították […]
killnet hackerbanda

És még ez is...