Pénteken a robotoké lesz Nyíregyháza

Öt kategóriában mérhetik össze tudásukat a hazai robotépítő csapatok a Magyar Ifjúsági Robot Kupán pénteken a Nyíregyházi Egyetemen. A RoboCup Junior robotikai világbajnokság hazai minősítő versenyét tizedik alkalommal rendezik meg, amelyen a minimum két főből álló csapatok saját építésű robotjaikkal indulhatnak. A minősítő verseny győztese képviselheti Magyarországot a Lipcsében június 30. és július 3. között megtartandó világbajnokságon — tájékoztatta Simon Béláné egyetemi tanár, a RoboCup Junior nemzeti képviselője az MTI-t.

A RoboCup, vagyis Robot Kupa nevű kutatási-oktatási projektet 1997-ben az Amerikai Egyesült Államok, Japán és Németország indította útjára azzal a céllal, hogy összemérjék és serkentsék a robotikai kutatásokat és fejlesztéseket a világban. A projekt nem csak verseny, mivel nem az egyéni pontszerzés a legfontosabb, a csapatok belenéznek egymás munkájába, ami segítheti fejlődésüket. Magyarországon 2007-ben szervezték meg az első minősítő versenyt. A magyarok eddigi legjobb eredményüket a 2014-ben a brazíliai Joao Pessoában megrendezett világversenyen szerezték meg, amelyen a katasztrófamentés kategóriában negyedik lett a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola csapata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lehetetlen küldetés: az internetes hirdetőket kell megnyernie a tévés piacnak

csü ápr 14 , 2016
Számos új hirdető jelent meg tavaly az interneten, akit a televíziós piacnak is be kell csatornáznia — mondta Lukács Csaba, a több tucat televízió, köztük a közszolgálati adók reklámidejét értékesítő Atmedia Kft. ügyvezető igazgatója a Médiapiac 2016 című konferencián szerdán, Egerben. Megjegyezte: az év eleji, általa fenntartásokkal kezelt felmérések szerint […]
televízió

Friss, ropogós