Példát mutat a Vodafone

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójaA Vodafone a családdá válás kiemelten fontos időszakában 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is. Ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa részére, ha az apa veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az anya részére. A program célja, hogy mindketten otthon lehessenek életük egyik legfontosabb feladatánál. A Magyarországon idén nyáron induló program keretében a többlet kedvezményt akár örökbefogadó szülők is igénybe vehetik. A társaság 2025-re a világ legjobb munkahelye szeretne lenni a nők és a férfiak számára egyaránt – így szól a vállalat ambiciózus, globális célkitűzése a következő öt évre.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta, a vállalat is felismerte azt a problémát, amelyre az elmúlt évek kutatásai felhívják a figyelmet: míg a nők a karrierjükben érezhetik úgy, hogy nem tudják igazán megmutatni, mire képesek, addig a férfiak ugyanezt élhetik át, amikor bővül a család. „négygyermekes anyukaként és vállalatvezetőként pontosan tudom, milyen sok múlik azon, ha egy munkahely támogatóan áll a családalapításhoz, és nem várja el, hogy az ember kompromisszumot kössön a szakmai fejlődése és a magánélete között. Mi a Vodafone-nál hiszünk abban, hogy mindenkit azonos lehetőségek illetnek meg” – mondta a vállalatvezető.

A Vodafone cégcsoport nem először áll ki a nők és férfiak közötti egyenlőségért, számos globális kezdeményezést vezettek már be a munka és a családi élet egyensúlyának fenntartása érdekében. Ezek egyike a 2017-ben ReConnect néven, Magyarországon is bevezetett nők munkaerőpiacra való visszatérését segítő program, amelynek keretében már vezetői tapasztalattal rendelkező, többségében női munkavállalókat hívnak vissza a munka világába, akiknek gyermekvállalás vagy vállalkozói tevékenység miatt évekig szünetelt a karrierje. A visszailleszkedést képzésekkel és rugalmas munkaidős lehetőségekkel is támogatják.

One comment to “Példát mutat a Vodafone”
 1. Tisztelt Amanda Nelson Vezérigazgató hölgy!

  Személyes segítségét kérem Vodafone levelezésemmel kapcsolatosan.(P-44366.57918.59354). Vodafone etikus eljárást, viselkedést követel, magatartás kódexében munkatársaitól. Ez sérült több ponton. Ezek:
  1. Telefon megkeresésük alapján nem kerestek meg másnap.
  2. Ajánlatuk olcsóbb tarifára és Samsung A51 készülékről szólt. Csak alternatívaként kérdeztem rá más 128 GB telefonra.
  3. Nem adtak indoklást, a telefonbeszélgetésünk csak egyszeri, egy héten belüli visszahallgathatósági korlátozás jogi alapjaira.
  4. Szeretném Önökkel megegyezve lezárni nézet eltérésünket és nem akarok bevonni harmadik felet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.