Példát mutat a Vodafone

1

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójaA Vodafone a családdá válás kiemelten fontos időszakában 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is. Ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa részére, ha az apa veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az anya részére. A program célja, hogy mindketten otthon lehessenek életük egyik legfontosabb feladatánál. A Magyarországon idén nyáron induló program keretében a többlet kedvezményt akár örökbefogadó szülők is igénybe vehetik. A társaság 2025-re a világ legjobb munkahelye szeretne lenni a nők és a férfiak számára egyaránt – így szól a vállalat ambiciózus, globális célkitűzése a következő öt évre.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta, a vállalat is felismerte azt a problémát, amelyre az elmúlt évek kutatásai felhívják a figyelmet: míg a nők a karrierjükben érezhetik úgy, hogy nem tudják igazán megmutatni, mire képesek, addig a férfiak ugyanezt élhetik át, amikor bővül a család. „négygyermekes anyukaként és vállalatvezetőként pontosan tudom, milyen sok múlik azon, ha egy munkahely támogatóan áll a családalapításhoz, és nem várja el, hogy az ember kompromisszumot kössön a szakmai fejlődése és a magánélete között. Mi a Vodafone-nál hiszünk abban, hogy mindenkit azonos lehetőségek illetnek meg” – mondta a vállalatvezető.

A Vodafone cégcsoport nem először áll ki a nők és férfiak közötti egyenlőségért, számos globális kezdeményezést vezettek már be a munka és a családi élet egyensúlyának fenntartása érdekében. Ezek egyike a 2017-ben ReConnect néven, Magyarországon is bevezetett nők munkaerőpiacra való visszatérését segítő program, amelynek keretében már vezetői tapasztalattal rendelkező, többségében női munkavállalókat hívnak vissza a munka világába, akiknek gyermekvállalás vagy vállalkozói tevékenység miatt évekig szünetelt a karrierje. A visszailleszkedést képzésekkel és rugalmas munkaidős lehetőségekkel is támogatják.

One thought on “Példát mutat a Vodafone

 1. Tisztelt Amanda Nelson Vezérigazgató hölgy!

  Személyes segítségét kérem Vodafone levelezésemmel kapcsolatosan.(P-44366.57918.59354). Vodafone etikus eljárást, viselkedést követel, magatartás kódexében munkatársaitól. Ez sérült több ponton. Ezek:
  1. Telefon megkeresésük alapján nem kerestek meg másnap.
  2. Ajánlatuk olcsóbb tarifára és Samsung A51 készülékről szólt. Csak alternatívaként kérdeztem rá más 128 GB telefonra.
  3. Nem adtak indoklást, a telefonbeszélgetésünk csak egyszeri, egy héten belüli visszahallgathatósági korlátozás jogi alapjaira.
  4. Szeretném Önökkel megegyezve lezárni nézet eltérésünket és nem akarok bevonni harmadik felet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem érdemes gyakran cserélni a jelszavakat

hét márc 9 , 2020
Tartja magát egy mondás az informatikusok körében, hogy a jelszavakat úgy kezeljünk, mint az alsóneműt: cseréljük rendszeresen, és ne osszuk meg másokkal. Egyre több szakértő szerint a gyakori jelszócsere nem segíti, hanem inkább rontja a biztonságot. Mindenki számára tiszta, hogy miért nem szabad senkivel megosztani a saját jelszavát. Azt viszont […]
Bill Burr

Friss, ropogós