Peking elítélte, hogy Washington kitiltott egy kínai telekommunikációs vállalatot az amerikai piacról

China TelecomKína komoly aggályát és határozott ellenvetését váltotta ki, hogy az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) nemzetbiztonsági okokra hivatkozva visszavonta a China Telecom kínai mobilszolgáltató egyik alvállalatának egyesült államokbeli működési engedélyét, és jelezte is ezeket Washingtonnak – közölte a kínai kereskedelmi minisztérium. Su Jü-ting, a minisztérium szóvivője úgy fogalmazott: az amerikai fél tényszerű megalapozottság nélkül, a nemzetbiztonság fogalmának általánosításával lépett fel a kínai vállalattal szemben. Ez az eljárás a piaci alapelvekbe ütközik, és rontja a két fél közötti együttműködés hangulatát – tette hozzá.

Az engedély megvonását az FCC azzal indokolta: fennáll a veszélye annak, hogy Peking a céget felhasználva lehallgatja, vagy megzavarja az egyesült államokbeli telekommunikációt, valamint kémkedik vagy más, káros tevékenységet folytat. A bizottság hatvan napot adott az amerikai piacon közel húsz éve jelen lévő China Telecom America nevű vállalatnak arra, hogy felfüggessze szolgáltatásait az Egyesült Államokban. A kínai kereskedelmi tárca szóvivője aláhúzta: Peking meg fogja védeni az Egyesült Államokban működő kínai vállalatok jogait és érdekeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megéri a pénzét: kipróbáltuk a Philips 243B1JH monitort

sze nov 3 , 2021
Tesztelésre kölcsönkaptuk a Philips 243B1JH-as monitorát. A 24 hüvelykes, W-LED háttérvilágítású IPS panellel rendelkező készülék nem csak általános irodai, de játékra, vagy akár grafikai munkákra is használható. Objektív A monitor 75 Hz-es képfrissítésre és négy ezredmásodperces válaszidőre képes, maximális fényereje 249 nit. A készülékbe beépítették az úgynevezett PowerSensort, ez egy […]

És még ez is...