Parragh-nak szeretettel: már megint a gimnazistáink szerepeltek sikeresen a Diákolimpián

Több díjat, köztük egy aranyérmet hoztak el a magyar gimnazisták a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról, Teheránból. Az MTI híre nem említi hogy a sikeresen szerepeltek között szakgimnazisták, vagy szakiskolások lennének.

A július 28. és augusztus 4. között rendezett megmérettetésen Gáspár Attila, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet kapott. Teljesítménye azért is kiemelkedő, mert ő aranyérmet szerzett az idei és a tavalyi Nemzetközi Matematikai Diákolimpián is. Ez az első alkalom, hogy egy versenyző a matematikai és az informatikai olimpián is aranyérmet szerez. Mernyei Péter, a fővárosi Radnóti Miklós Gimnázium diákja sorrendben harmadik ezüstérmét vehette át, míg a szintén budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban tanuló Janzer Orsolya Lili bronzérmes lett, a Veres Péter Gimnázium diákja, Radnai László pedig dicséretet kapott a versenyen. Az MTI híre szerint azért is csodásak az elért eredmények, mert a jelenlegi kerettanterv még az alapokat sem nagyon biztosítja ahhoz, hogy a tanulók ilyen versenyen részt vegyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Alibaba megnyitotta a Marriott szállodákat a kínai utazók előtt

csü aug 10 , 2017
Nagy szeletet kíván kihasítani magának a Marriott szállodalánc a kínai turizmusból az Alibaba internetes kiskereskedelmi portállal kialakított együttműködéssel. A Marriott szállodalánc bejelentette, hogy közös vállalatot hozott létre a kínai Alibaba kiskereskedelmi portállal szállodai foglalások bonyolítására az Alibaba online utazási iroda szolgáltatása, a Fliggy révén. Az együttműködés az Alibaba teljes kínai […]
kínai jüan, Mao arckép