Papírmentes iroda: a többséget büntetni kényszerül a felügyelet

papirmentes-irodaA hagyományos papír alapú iratkezelés terén a megkérdezett nagyvállalatoknak a határidő túllépése jelenti legnagyobb gondot, ami a válaszadók 84 százalékánál okoz problémát — derül ki a Quattrosoft Kft. nagyvállalati it-igazgatók körében, elektronikus dokumentumkezelésről végzett kutatásából. Egy-egy fontos irat elvesztéséből a válaszadók 53 százalékának adódik gondja. Katasztrófahelyzet (tűz, csőtörés) miatt elveszett iratok a vállalatok 26 százalékánál okozott problémákat.

A kutatás választ keresett arra a kérdésre is, hogy milyen számszerűsíthető veszteségei vannak a dokumentumkezelés hiányosságainak. 53 százalék szenved el folyamatosan növekedő adminisztratív költségeket. Az ügyfelek elvesztésével a megkérdezettek 32 százaléka szembesült. Ugyancsak 37 százalék könyvelhetett el perköltséget, perveszteséget. Azonban a legmegdöbbentőbb, hogy a válaszadók több mint fele (63 százalék) kapott már büntetést felügyeleti szervtől dokumentumkezelési hiányosságok miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön a webhalál... és itt van VII.

ked máj 12 , 2015
Az Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója. 7. […]
nővér kórház egészségügy