Pánikolnak már az adóelkerülő vállalatok

panikEgyre több multinacionális vállalat figyelmezteti részvényeseit arra, hogy az adóelkerülés elleni globális fellépés negatív hatást gyakorolhat a vállalati eredményekre – írta a Financial Times. A napilap a vállalati beszámolók összevetése alapján elvégzett vizsgálatában kimutatta, hogy tavaly több mint kétszer annyi amerikai vállalat adott ki figyelmeztetést a részvényeseknek a magasabb adóterhek kockázatáról, mint egy évvel korábban. Annak a 136 amerikai vállalatnak, amelyik ilyen figyelmeztetést küldött részvényeseinek, csaknem a húsz százaléka technológiai cég, köztük például a LinkedIn és a Yahoo.

A lap szerint azok az adózási struktúrák, amelyeket a vállalatok a részvényesek befektetési megtérüléseinek maximalizálására alkalmaztak eddig, egyre inkább kockázattá válnak, mivel az egyes kormányok elkezdték bezárni a kiskapukat, egyrészt a költségvetési bevételek növelése végett, másrészt az “agresszív adóelkerülési módszerek” miatt egyre fokozódó lakossági dühre adott válaszként. A közfelháborodás elsődleges célpontja a technológiai szektor, miután viták robbantak ki a Google és a Facebook által Európában fizetett alacsony adók körül – írta a Financial Times.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megjöttek az LG K sorozatú okostelefonjai

sze márc 30 , 2016
Magyarországon is kapható a K okostelefon-sorozatának két új modellje, a K10 és a K4 készülékek. A K-sorozat tagjainak közös jellemzője a prémium kialakítás, valamint a fejlett kamerafunkciók — mindezt olcsón. A gyártó szerint a K10 különlegessége az 5,3 colos In-Cell érintőképernyő, a prémiumszintű kamerafunkciók sora — ezt egy 13 megapixeles […]

Friss, ropogós