Pangea akció: ezerszám pusztulnak a netes webpatikák

interpolAz Interpol „Pangea VII” fedőnevű akció hadművelete során 200 hatóság, 111 országban csapott le az engedély nélkül működő internetes gyógyszertárak mögött álló bűnözőkre. 237 letartóztatás és nyolcmilliárd forint értékű lefoglalt áru – ez az akció mérlege.

A résztvevő Interpol tagországok számát tekintve a Pangea VII volt az eddigi legnagyobb, hamis gyógyszerek ellen végrehajtott akció, számol be honlapján a szervezet. Az akció során 1235 nyomozást indítottak és 19 000-nél is több olyan hirdetést tiltottak le, amelyek a közösségi médián keresztül reklámoztak hamis gyógyszereket. Ezen kívül 10 600 honlapot is leállíttattak. A hatóságok Kolumbiában három, engedély nélkül működő laboratóriumot is bezárattak, de felléptek például domainnevek bejegyzői, valamint az online rendelési és fizetési rendszerek működtetői ellen is.

Azon kívül, hogy az illegális gyógyszerekkel kapcsolatba hozható címeken vizsgálódtak hatóságok, a vámügyintézők további 543 ezer csomagot is átvizsgáltak az akció hete alatt (május 13-20) és ebből majdnem húszezret le is foglaltak — írja a hamisitasellen.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyönyör, amikor a mentor és a mentorált egymásra talál

ked jún 3 , 2014
Coaching szolgáltatást vehetnek igénybe térítésmentesen az érdeklődő kis- és középvállalkozások vezetői a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) most indult személyes üzletfejlesztési tanácsadási programja keretében — jelentette be a hivatal. A kezdeményezés célja, hogy felgyorsítsák a néhány éve működő innovatív kkv cégek fejlődését. A NIH tavaly februárban indította el mentorprogramját az innovatív […]