Pályacsúcsot ért el a mindent törlő féreg

virusA szlovák ESET által összeállított novemberi víruslistájából az derül ki, hogy a tíz legnagyobb számban terjedő károkozó listáját immár fél éve a Win32/Bundpil féreg vezeti. Ez a kis rohadék a külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról mind a futtatható, mind pedig a mentési állományokat törölheti. A toplistára visszatért a HTML/IFrame is, ezúttal a kilencedik helyre tudott felkapaszkodni.

A HTML/Iframe gyűjtőneve az olyan vírusoknak, amelyek HTML weboldalak Iframe tagjeibe ágyazódva egy megadott kártékony URL helyre irányítja át a böngészőt a felhasználó tudta és engedélye nélkül. A HTML/IFrame vírus fertőzött weboldalakon keresztül terjed. Az LNK/Agent trójai családból újabb verzió „küzdötte” fel magát a „legjobbak” közé, így ezzel már három különféle LNK/Agent is szerepel a top 10-ben. Ez a kártékony link hivatkozást tartalmazó kártevő különféle parancsokat fűz össze és futtat le észrevétlenül a háttérben. Működését tekintve sokban hasonlít a régi autorun.inf működési mechanizmusára. A novemberi listán a második, harmadik és ötödik pozíciót tudták megszerezni.

Vírustoplista
1. Win32/Bundpil féreg
2. LNK/Agent.BZ trójai
3. LNK/Agent.BS trójai
4. HTML/ScrInject trójai
5. LNK/Agent.AV trójai
6. JS/TrojanDownloader.Iframe trójai
7. Win32/Sality vírus
8. Win32/Ramnit vírus
9. HTML/Iframe vírus
10. INF/Autorun vírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyász: a neten búcsúzhatunk el a Motörhead alapítójától, Lemmy-től

pén jan 8 , 2016
Az interneten nézhetik végig a rajongók a december 28-án meghalt Lemmy, a Motörhead együttes alapítójának és frontemberének szombati búcsúztatóját. A kilencven perces szertartást magyar idő szerint szombat éjféltől lehet nézni az együttes hivatalos YouTube csatornáján – írta a The Telegraph című honlap. „Bárhol is vagytok, gyűljetek össze más Motörhead rajongókkal […]

És még ez is...