Palkovics váltja Deutsch-ot az 5G Koalíció elnökségében

Tisztújító plenáris ülést tartott a Digitális Jólét Program által kezdeményezett 5G Koalíció – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A közlemény szerint a tavaly júniusban kormányzati és piaci szereplők, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, egyetemek és tudományos műhelyek részvételével megalakult 5G Koalíció célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon. Az ülésen az elnökség tagjává választották Palkovics Lászlót, az ITM miniszterét, Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét, Jakab Rolandot, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Kaszás Zoltánt, a T-Systems Magyarország vezérigazgatóját, Jakab Lászlót, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánját, Major Gábort, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének főtitkárát és Parragh ”nem mondok számot, mert irritáló lenne” Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. Kikerült az elnökségből Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki biztosa, és Király István, a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese,

Magyarország a világon az elsők között valósítaná meg az 5G technológia bevezetését, vezető szerepet vinne a technológiára épülő alkalmazások tesztelésében is. Megalapítása óta az 5G Koalíció tagszervezeteinek száma az induló 46-ról 64-re nőtt. Az öt szakmai munkacsoport tevékenységében több mint 130 vezető szakember vesz részt, támogatva Magyarország 5G stratégiájának elkészítését. Tavaly szeptembertől az 5G Koalíció tagjai 29 önálló szakmai javaslatot dolgoztak ki az 5G stratégiához kapcsolódóan, az öt szakmai munkacsoport 36 ülésén több mint 600 szakember vett részt – olvasható a tárca közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.