Palkovics szerint Magyarország kész Szilícium-völgy

Az elmúlt nyolc év iparpolitikai döntései révén a magyar gazdaság alapvetően high-tech pályára állt, jelentős eredményeket ért el – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságában tartott meghallgatásán.

Mint mondta Magyarországon magas hozzáadott értékű beruházások valósulnak meg. Az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor részaránya megközelíti a hetven százalékot, ami Németország szintjével azonos. Lengyelországban ez az arány húsz százalék – mondta. Emlékeztetett arra, hogy az innovációban Magyarország évek óta 1,3 százalék körül mozgó GDP-arányos ráfordítás mutatója 2018-ban meghaladta az eddig mért legmagasabb értéket, elérte az 1,53 százalékot. A 2020-ra kitűzött cél a GDP 1,8 százalékának felhasználása. Palkovics kifejtette: a tárca gazdaságpolitikai stratégiája hét pillérre épül. Ezek közül kiemelten szólt arról, hogy 2030-ig kilencven százalékban klímasemlegessé váljon az ország villamosenergia termelése. Fontos pillérek közé sorolta az innovációvezérelt gazdasági növekedés megalapozáshoz az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma létrehozását, az úgynevezett science parkok kialakítását is. Egy másik pillér szerint a kormány a digitális alapinfrastruktúra fejlesztésével biztosítja a 4. ipari forradalomra való felkészültséget – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Delta Csoport 31,3 milliárd forintra növelte éves árbevételét

pén dec 6 , 2019
A Delta Csoport árbevétele a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évben 31,3 milliárd forintra emelkedett (Nekünk egy kicsit kisebb összeg jött ki. A -szerk- megj.), az adózott eredménye pedig 850 millió forint lett – közölte az informatikai vállalatcsoport. A Delta Csoport legnagyobb tagvállalata, a Delta Systems […]

Friss, ropogós