Palkovics: minden magyar háztartásban elérhető a szupergyors internet

2

A kormány eleget tett a két évvel ezelőtti vállalásának, miszerint – ahol erre igény van – teljes szélessávú internet lefedettséget biztosít 2018 végére – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Mára 880 ezer háztartásba eljutott. A szélessávú lefedettség 75-ről 99,9 százalékra nőtt 2014-ről 2018-ra, a 4G lefedettségben pedig Magyarország a hetedik helyen áll a világon. Mindeközben indul a szupergyors internet program 2 (SZIP-2), amelynek célja az eddigiekhez képest is gyorsabb, több mint háromszoros sávszélesség kiépítése. A SZIP 2.0 programban az optikai fejlesztésekre fektetik a hangsúlyt 2025 végéig a gigabitképes hálózatok jobb elterjedése érdekében. Egy sor ösztönző intézkedés fogja vállalatok digitális fejlődését szolgálni – mondta. A cél, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon, ami növeli az ország versenyképességét és innovációs potenciálját.

2 thoughts on “Palkovics: minden magyar háztartásban elérhető a szupergyors internet

  1. Pontosabban – és ne tételezzük fel a szándékos ferdítést – a LEHETŐSÉGE van meg, nem maga az internet (minden háztartásban)

    1. Kedves Torma István, véletlenül nem nagykőrösi gyökerű vagy? Amennyiben igen, akkor a féltestvéred az Irénke, keres téged.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A természetes intelligencia után a mesterségest is beveti a G DATA

szo dec 1 , 2018
Valós időben véd a kártevők ellen a G DATA új, mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló vírusvédelmi technológiája. A DeepRay célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak. A hagyományos vírusvédelem minden egyes újracsomagolt kártevőt új változatként analizál, majd minden új változatot egyesével blokkol. […]