Ötvenmillió linket töröltetett már a RIAA

linkAz Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) már ötvenmillió linket jelentett be a Google-nek. Bár a keresőmotor gyorsan eltávolítja a nemkívánatos linkeket, a RIAA szerint a jogsértő tartalmak szinte azonnal újra megjelennek. Igaz, hogy sok országban egyre több zenéhez lehet legálisan is hozzáférni, de a zenei kiadók folyamatosan a zenék kalózváltozatainak áradatával néznek szembe — írja a torrentfreak.com nyomán a hamisitasellen.hu.

Hogy megakadályozzák ezeket a jogsértéseket, a RIAA és más zeneipari csoportok figyelmeztetések millióit küldik az internetes szereplőknek nap mint nap. Ezek többségét a Google-höz irányítják. A legtöbb kérés (közel kétmilliót) a filestube.com keresővel kapcsolatban érkezett, amely most új domain néven működik. Az mp3-letöltő portálok, mint például a pisamba.com, a downloads.nl, az mp3skull.com és a beemp3.com egészítik ki a top5-listát, mindegyikük 1,3 és 1,6 millió közötti, állítólagosan jogsértő linkkel “büszkélkedhet”.

A RIAA nem elégedett, azt szeretné, ha a Google eltörölné a levételi limiteket, elrejtené a kalózoldalakat a keresési eredményeknél, népszerűsítené a legális oldalakat és szolgáltatásokat, kivenné a “kalózkifejezéseket” az automatikus szókiegészítőből és eltávolítaná a “visszaeső jogsértőket” a keresési indexükből. A Google szerint már eleget tesznek a cél érdekében, s a szerzői jogok tulajdonosainak jobb keresőoptimalizálásra és legális alternatívák megteremtésére lenne szüksége, mint amilyen például a Netflix, a Spotify vagy az iTunes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ötödik elem: bővül a MinDig TV Extra kínálata

ked júl 1 , 2014
Az Antenna Hungária (AH) mától elindítja az ötödik országos digitális földfelszíni televíziós hálózat (E jelű multiplex) adóinak tesztsugárzását. Az új kapacitások rendelkezésre állásával őszig jelentősen bővül a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata, az AH a közeljövőben kibővített és teljesen új csomagokkal kíván piacra lépni. A tesztsugárzás alatt az antennarendszerek és SFN […]
antenna