OTT-ONE részvények: az MNB nem enged

Ott-One Nyrt.Változatlanul érvényes az OTT-ONE Nyrt. részvények tőzsdei kereskedésének felfüggesztése, mert a kibocsátó könyvvizsgálója visszavonta a társaság 2019-es éves beszámolójára vonatkozó auditori jelentését – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az OTT-ONE rendkívüli tájékoztatása szerint könyvvizsgálója április 12-én visszavonta a kibocsátó 2019-es éves jelentésének részét képező független könyvvizsgálói jelentését. Ez azt jelenti, hogy bár a társaság időközben közzétette a 2020-ra és 2021. első félévére vonatkozó jelentéseit, de továbbra sem felel meg a jegybank korábbi határozatában foglaltaknak, amely szerint a tőzsdei kereskedés újraindításához valamennyi tájékoztatási kötelezettségének maradéktalanul eleget kell tennie. Az MNB tavaly azért függesztette fel az OTT-ONE részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a vállalat hiányosan tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta a 2020-as pénzügyi év könyvvizsgálatára vonatkozó megbízását.

Ezt követően a jegybank 2021. május 17-én kemény egymillió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTT-ONE-ra, mivel elmulasztotta határidőre közzétenni a 2020-ra vonatkozó, független könyvvizsgálói jelentést is tartalmazó éves jelentését. Az MNB tavaly november 29-én újabb egymillió forintos felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a kibocsátót a 2021. első félévi jelentés közreadásának elmulasztása miatt. A jegybank időközben a társaságnál célvizsgálatot is végzett, amelyben a tiltott piaci manipulációra, a bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartását tekintette át. Ennek nyomán 111 millió forint bírságot szabott ki, mert az OTT-ONE többször elmulasztotta közzétenni rendkívüli tájékoztatását a részvényei értékét, hozamát érintő információkról. Eközben nem érdemi, illetve olykor nem megalapozott, nem teljes körű vagy valótlan információkat tett közzé, később mellőzve az azokat negatívan korrigáló tájékoztatásokat. Mindezek mellett a vállalat számos esetben a keletkező bennfentes információkat nem haladéktalanul tette közzé.

Az MNB közölte, hogy az OTT-ONE részvényei valamennyi, rendszeres és rendkívüli közzététel maradéktalan pótlásával térhetnek majd vissza a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kereskedési rendszerébe. Az OTT-ONE részvényei a BÉT standard kategóriájába vannak bevezetve.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állítólag némi mozgás is segíthet a depressziós informatikusokon

szo ápr 16 , 2022
Egy kevés testedzés, mint az intenzív séta is jelentősen csökkentheti a depresszió kockázatát. Az amerikai Betegségellenőrzési és -megelőzési Központ (CDC) szerint az Egyesült Államokban az ajánlott testmozgás heti 2,5 órás, mérsékelt szintű aerob edzés, például élénk séta, valamint az összes fő izomcsoport heti kétszeri edzése. Ez helyettesíthető erőteljesebb aerob testmozgással, […]
run as

Friss, ropogós