Ötödik elem: a kormány szerint harctér a felhő

felhoA globális informatikai felhőszolgáltatást most már ötödik harctérként tartja számon a kormány a szárazföldi, légi, űr és katonai harcterek mellett; ezért a magyar állam részéről kiemelt figyelmet igényel – mondta az MTI tudósítása szerint Szemerkényi Réka miniszterelnöki biztonságpolitikai főtanácsadó és kiberkoordinátor kedden, a EuroCloud Day 2014 konferenciáján.

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a felhőszolgáltatási piac folyamatosan bővül: 2010-ben 37 milliárd dollár volt a piac gazdasági értéke, 2015-ben 121 milliárd dollárra számítanak az elemzők. Vitathatatlan, hogy az internetalapú digitális gazdaság a hazai fejlődés fontos tényezője lesz – mondta. Hozzátette: a felhőszolgáltatással folyamatosan bővülő kibertérrel kapcsolatos kihívások, a nemzetközi biztonságpolitika központi kérdésévé váltak, példaként említette Oroszországot és Kínát, amely országok az amerikai szolgáltatókat tiltással, vagy saját szolgáltatóik támogatásával tartják távol a számítógép-rendszerek és -hálózatok által alkotott kiberterüktől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kivásárolták a Széchenyi Tőkealapot a Mobile Engine-ből

sze szept 24 , 2014
Sikeresen lezárta befektetését a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) a miskolci székhelyű Mobile Engine Kft. információtechnológiai cégben – közölte az állami tőkealap az MTI-vel. Az alap 2012-ben 116 millió forintot fektetett a Mobile Engine-be, s ezzel 24,9 százalékos tulajdonrészt szerzett a vállalatban. A Mobile Engine alapítói most kivásárolták az SZTA részesedését. […]

Friss, ropogós