Öt tipp, amivel megvédheted a privát képeid: két zár jobb, mint egy

lakatA Kaspersky Lab öt egyszerű, mindenki által elérhető módszert mutatott be, amellyel biztonságosabbá teheti telefonját és kizárhatja a kéretlen kíváncsiskodókat.

1. Két zár jobb, mint egy
A legtöbb ember úgy gondol a kéttényezős hitelesítésre, mint mikor a rendszer egyszer használatos jelszót küld sms-ben. Nos, valóban ez a legjobb módszer a webes szolgáltatásoknál, de messze nem az egyetlen. Általában a kéttényezős hitelesítés egy ajtó két lakattal, az egyik lakat a hagyományos bejelentkezéshez használt jelszó, a másik tulajdonképpen bármi lehet. Ha két lakat sem elég, annyit alkalmazhatunk, amennyit csak szeretnénk, de ez jóval hosszabb időt eredményez a bejutáshoz.

Az sms-ben küldött jelszavak egy érthető és viszonylag megbízható módja a hitelesítésnek, bár nem mindig praktikus. Ha hibázik, vagy túl későn írja be a kódot, az eljárást meg kell ismételni és akkor még nem beszéltünk arról az esetről, ha túlterhelt a hálózat és az sms késve, vagy nem is jön meg. Ilyen esetekre sok weboldal, mint a Facebook vagy a Google ajánl más opciókat. Például adhatnak egy listát egyszer használatos kódokkal, melyeket megelőző jelleggel kinyomtathat és eltehet egy biztonságos helyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MinDig TV: két hétig ingyenes a Da Vinci Learning csatorna

hét szept 21 , 2015
A Da Vinci Media és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján a MinDig TV felhasználók számára 2015. szeptember 21. és október 5. közötti időszakban kódolatlanul lesz elérhető Magyarországon a Da Vinci Learning csatorna. A Da Vinci Learning oktató és ismeretterjesztő sorozatokat kínál, amelyek olyan témákat ölelnek fel, mint a tudomány, […]