Öt tipp, amivel megvédheted a privát képeid: használj vezetéknélküli kulcsot

FIDO-U2FA Kaspersky Lab öt egyszerű, mindenki által elérhető módszert mutatott be, amellyel biztonságosabbá teheted telefonodat és kizárhatod a kéretlen kíváncsiskodókat.

4. Korlátlan kapcsolódás
A hagyományos hardveres kulcsok magas szintű biztonságot nyújtanak, de nem túl kényelmes a használatuk. Sokkal kényelmesebb lenne egy vezeték nélküli kulcsot használni, amely Bluetooth-tal vagy NFC-vel működik és erre van is lehetőség az új FIDO U2F specifikációkkal, amelyeket idén nyáron mutattak be. A cimke (tag), amely a jogos felhasználó azonosítását végzi bárhova feltelepíthető, egy kulcstartóra, bankkártyára vagy akár még egy bőr alá beültetett NFC chipbe is. Bármilyen okostelefon képes kapcsolódni ehhez a kulcshoz és hitelesíteni a felhasználót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kutatók éjszakája: nem akármi kezdődik a győri Mobilisben

csü szept 24 , 2015
A Robotok világa címmel szeptember 25-én, a Kutatók éjszakáján indul a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ tematikus éve – jelentette be az intézmény rendezvény- és programmenedzsere. Rákosi Szabolcs a tematikus évet részletezve elmondta, hogy szeptembertől júniusig havonta más-más témakört végigjárva mutatják be, hogyan szövi át a mindennapokat a robotok használata, legyen […]
ZX-81

És még ez is...