Öt tanács, amit érdemes megfogadni III.

wifiA tavalyi legnagyobb ügyféladat-lopási esetek azt mutatják, hogy a nagy cégek is képtelenek megvédeni személyes adatainkat. Sallai György, a KPMG információbiztonsági igazgatója szerint nem olyan bonyolult a dolog öt alapszabályt betartani, amivel jelentősen csökkenthető a támadások kockázata.

Beszállítók monitorozása
Mint azt a Home Depot és a Target példája (lásd első rész!) mutatja, az egyik legnagyobb biztonsági kockázat a beszállító, amellyel számítógépen kommunikálunk. Az üzleti racionalitás érdekében beszállítók egész sora fér hozzá felhasználói vagy üzletileg érzékeny adatokhoz. Éppen ezért vizsgálni kell, hogy a beszállítók milyen rendszerekhez, adatokhoz és munkafolyamatokhoz férnek hozzá, és az adott hozzáférés valóban szükséges-e a munkavégzéshez. És ne feledjük: attól, hogy valaki takarít, még nem biztos, hogy nem tud kimásolni egy merevlemezt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Németországba viszi tanulni a magyar fiatalokat az SAP

pén febr 13 , 2015
A duális képzést népszerűsíti az SAP szoftvercég új pályázata. A program különlegességét az adja, hogy a nyertesek Németországban szerezhetnek felsőfokú diplomát, a gyakorlatot a világcég központjában szerezhetik meg, miközben a tandíjat és az ösztöndíjat is az SAP állja. A szoftvercég az első diplomájukat megszerezni kívánó fiatalok jelentkezését várja, akik az […]
tanuló osztály