Öt tanács a vállalati fájlkezeléshez II.

 

A mobil eszközök terjedésével nagymértékben megváltoztak a munkavégzési szokások, és ezzel a vállalati informatikának lépést kell tartania. Sorozatunk második részét olvassák.

Tartsuk szem előtt a biztonságot és a megfelelőséget!
A mobil hozzáférések biztosítása során semmiképpen sem szabad elfeledkezni a cégünkre vonatkozó szabályokról. Több jogi vagy compliance előírás is kötelezi a szervezeteket arra, hogy az érzékeny adatokat a vállalati infrastruktúrán belül tárolják, valamint felügyeljék és monitorozzák a fájlokhoz való hozzáféréseket a szervezeten belül. Mielőtt lehetővé tesszük a felhasználók számára a mobil hozzáférést a céges dokumentumokhoz, érdemes végiggondolni a vállalati működést érintő törvényeket és előírásokat, illetve a biztonság fenntartásához szükséges feltételeket. Célszerű ezeknek megfelelően megtervezni a változtatásokat, és kiválasztani a szükséges eszközöket. Egyszerűsíti a munkát, ha kifejezetten erre a célra kidolgozott megoldást választunk, mint amilyen például a Novell mobil fájlkezelési megoldása, a Filr.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Francia a világ legdrágább hírlevél-szolgáltatása

vas szept 1 , 2013
  Franciaországban az interneten elkövetett szerzői jogi jogsértések visszaszorítására hivatott kormányzati szerv, a Hadopi nem egészen három év alatt több mint kétmillió e-mailt küldött szét a felhasználóknak szerzői jogok megsértése miatt. Idáig azonban csupán két embert kötelezett a bíróság összesen 750 euró pénzbüntetés megfizetésére. Idáig összesen 200 ezren kaptak ajánlott […]