Öt módszer, ahogy ellopják az adataidat III.

injekcioA Symantec közzétette a weboldalak számára folyamatosan veszélyt jelentő öt leggyakoribb támadási módszert. Az alábbi kétfajta sérülékenységet nagyrészt a webes alkalmazás kódjában lévő biztonsági hiányosságok miatt létezhetnek, és elméletileg megelőzhetők lennének a szoftver-életciklus biztonsági gyakorlatainak megfelelő végrehajtásaival. Azonban a változás mértékéből és a növekvő üzleti igények természetéből adódóan a legtöbb vállalat addig halogatja a biztonsági elemek beépítését saját szoftver-életciklusába, amíg már túl késő lesz.

4. Ismert sérülékenységgel rendelkező komponensek használata
Az ismert sérülékenységgel rendelkező komponensek – könyvtárak, keretrendszerek és más szoftvermodulok – könnyű prédát jelentenek az internetes bűnözők számára. Ahogy nemrégiben a Heartbleed hibánál is láthattuk, a hatékony foltozás és a biztonságos kódolás bonyolult folyamat lehet, különösképpen az összetett webes alkalmazásoknál. Az ismert sérülékenységekkel rendelkező komponenseket használó alkalmazások ezért alááshatják a megfelelő védelmet és egy sor támadásra is lehetőséget kínálnak.

5. Közbeékelődéses támadás
A közbeékelődéses támadás (man-in-the middle attack) a rendszerek közötti kommunikációt kompromittálja. Például egy http adatátvitel során a célpont a kliens és a szerver közötti TCP-kapcsolat. Ilyenkor a kommunikációs csatorna eltérítésével a támadó mindkét fél számára a partnernek adja ki magát, így a két felhasználó azt gondolja, hogy egymással beszélget, miközben valójában mindketten a támadóval vannak kapcsolatban. Néhány esetben olyan oldalakat is láthattunk, amelyek bizalmas információt továbbítottak megfelelő titkosítás nélkül.

 

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.