Öt módszer, ahogy ellopják az adataidat I.

adattolvajA legeslegfrissebb Symantec jelentés szerint tavaly 6787 sérülékenységet tettek közzé, míg 2012-ben csak 5291-et. Beszédes adat, hogy minden nyolcadik weboldal kritikus, ismert, de befoltozatlan sérülékenységgel rendelkezik, és az oldalak 67 százaléka legitimként azonosított, de rosszindulatú programokat terjesztett.

Az elmúlt néhány év során a webes kártevők száma drámaian megnőtt, és ez nagy részben az automatizált eszközkészleteknek és az exploit kiteknek köszönhető. A hackerek számtalan rosszindulatú programot és exploitot tartalmazó előregyártott szoftvereket használnak, amelyek automatizált drive-by támadásokkal terjesztik a kártevőket és fertőzik meg a gyanútlan felhasználókat. Az exploit kitek használatával a kiberbűnözők könnyedén pontosíthatják támadásaikat, és különféle taktikákat is kipróbálhatnak az ismertté vált sérülékenységek kihasználásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Saját szerzőit üldözi az ASCE

sze máj 21 , 2014
Számos nagynevű szaklap csak akkor hajlandó publikálni a kutatók ingyen beküldött írásait, amennyiben azok lemondanak a szerzői jogaikról, azaz a konkrét cikk a kiadó tulajdonába kerül. Ez a visszatetsző gyakorlat teljesen általános annak ellenére, hogy egyrészt az írásokért a szerzőknek egy fityinget sem fizet kiadó, másrészt a tudósok munkáját általában […]

És még ez is...