Öt érv a virtualizáció mellett V.

Az ACE Telecom szakértői, azt gondolják, hogy az elkövetkező egy-két évben várható áttörés várható a virtualizációs szolgáltatások terén, amit öt érv is alátámaszt.

Mobilitás
A rugalmassággal szorosan összefüggő igény a mobilitás. Az elmúlt évek trendjei közül meghatározónak számít a BYOD és a home office, mindkettő a mobilitás, valamint a saját mobileszközök vállalati célú használatának irányába mutat. A megkérdezettek 61 százaléka használja munkavégzésre saját informatikai eszközeit, harmaduk pedig a bonyolultabb feladatokat is saját tabletjén hajtja végre.  Az elmúlt egy évben radikálisan estek vissza az asztali PC-eladások (7,4 százalék), sőt, már a notebookok (10,9 százalékkal kevesebb fogy) is vesztésre állnak a tabletekkel szemben, amelyekből 2013-ban várhatóan 65 százalékkal többet vásárolnak majd . A vállalatok számára egyre fontosabb, hogy munkatársaik bárhol, bármikor, bármilyen eszközzel elérhessék vállalati adataikat, a használt alkalmazásokat, a céges hálózatot. A desktop virtualizációnak köszönhetően ez könnyedén megoldható virtuális környezetben, sőt egy vékonyklienssel (de akár hagyományos asztali számítógéppel, laptoppal, vagy tablettel is) az elérés is pofonegyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: bye-bye T-Mobile

sze júl 3 , 2013
  Összhangban a 2013 folyamán lezajló márkastruktúra egységesítéssel, a Magyar Telekom megkezdte a mobiltelefonok kijelzőjén a hálózati név (T-Mobile H) cseréjét az új Telekom HU névre. Elsőként a Telekom mobilhálózatán Magyarországon roamingoló külföldi készülékek kijelzőjén jelent meg az új felirat, illetve a szolgáltató okostelefont használó ügyfeleinek egy részénél. A hálózati […]