Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére

Belmegyer-konyvtar-tanfolyamAz informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál.

Az informatika Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata az átlag feletti bérek ellenére is súlyos munkaerő- és utánpótláshiányban szenved. Az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége és a Vezető Informatikusok Szövetsége támogatását élvező IThon.info portál célja tájékoztatással és közösségépítéssel felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt. A platform egyúttal lehetőséget biztosít az ágazat munkáltatóinak, valamint a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek is ajánlataik bemutatására. A kezdeményezés mellett a legnagyobb magyarországi cégek sorakoztak fel, többek között az Accenture, az Audi, a Deloitte, a Graphisoft, az IT Services Hungary, a KPMG, a Mol és az XAPT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EU: fellendítenék az elektronikus kereskedelmet

pén dec 2 , 2016
Az internetes kereskedelem fellendítése érdekében és az online vállalkozások támogatására áfacsökkentő új adószabályozást javasol az Európai Bizottság. Az uniós bizottság közleménye szerint a javaslat lehetővé teszi, hogy a fogyasztók és a vállalkozások, különösen az induló innovatív vállalkozások és a kis- és középvállalatok könnyebben vásároljanak és értékesítsenek árukat és szolgáltatásokat az […]
Euro bankjegyek