Oscar-díj: a letötések alapján az Amerikai mesterlövész nyert

oscarxAz Amerikai mesterlövész című film nyerné el a legjobb filmnek járó Oscar-díjat vasárnap, ha az illegális letöltések száma alapján ítélnék oda az amerikai filmakadémia elismerését. A Variety által közzétett összesítés szerint az iraki háborús filmdráma vezeti az Oscar-díjra jelölt alkotások illegális letöltési listását. Január 15. és február 18. között a legtöbb, 5,5 millió letöltést az Amerikai mesterlövész esetében mérték, őt követi a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film 3,9 millióval. A mindenség elméletét 3,4 millióan, a Gone Girlt 2,5 millióan, a Kódjátszmát 2,3 millióan, a Whiplasht 1,6 millióan és a Sráckort 1,3 millióan töltötték le illegálisan az Excipio kalózletöltéseket mérő cég szerint.

Az Oscar-jelölések január 15-i bejelentése után szinte a világ minden országában észlelték az illegális letöltések megugrását. Az Egyesült Államok után Oroszország, Olaszország, Nagy-Britannia, Brazília, Kanada, India, Ausztrália, Spanyolország, Dél-Korea és Hollandia a legnagyobb kalózparadicsomok. A hollywoodi filmstúdiókat mintegy 40 millió dollárnyi veszteség érte amiatt, hogy a hat Oscar-díjra jelölt film – Amerikai mesterlövész, A kódjátszma, Selma, a Whiplash, a Wild és a Still Alice – korábban kiszivárgott a torrentoldalakon a Irdeto holland cég tanulmánya szerint — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre az Androidra is elkészült a Prezi

ked febr 24 , 2015
A Prezi androidos alkalmazása keddtől ingyenesen letölthető, ezzel immár az androidos felhasználók is megoszthatják, gyakorolhatják vagy épp előadhatják prezentációjukat mobiljukról a világ minden részén – közölte a Prezi az MTI-vel. Az iPhone-ra 2012 novembere óta elérhető a Prezi alkalmazás. A Prezi egy másik fejlesztéssel is megjelent már 2015-ben: február 10-e […]

És még ez is...