Országos videokonferencia-rendszer épül ki a közigazgatási szervek számára

A kormányzati szervek számára országos videokonferencia-rendszer kiépítésére hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) alkotta konzorcium. A rendszert várhatóan 2018 márciusára építik ki.

A NISZ közlése szerint a megvalósítási szakaszba lépett az “Elektronikus megoldás az eltérő földrajzi helyszíneken történő közigazgatási ügyintézés munkaszervezésének és kommunikációjának fejlesztésére” elnevezésű, európai uniós finanszírozású projekt, amelynek célja egy országos videokonferencia-rendszer kiépítése a kormányzati szervek számára. A kiépülő rendszert a bíróságok is felhasználják majd a távmeghallgatásoknál. A projektkonzorcium elkészíti a rendszer üzemeltetéséhez szükséges, rugalmasan bővíthető videokommunikációs központot, valamint a rendszerhez tartozó végponti infrastruktúrát is.

Az audiovizuális rendszer kiépítésének köszönhetően a kormányzati szervek munkatársainak és a közigazgatási ügyeiket intéző állampolgároknak kevesebbet kell majd utazniuk a különböző hivatali helyszínek között az ügyintézés során. A fejlesztés forrása hárommilliárd forint, amelyet az Európai Szociális Alap, valamint Magyarország költségvetése finanszíroz a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP), valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Budapestre érkezik a Scratch konferencia

csü jún 15 , 2017
Idén augusztus 23. és 25. között az EPAM jóvoltából Budapestre érkezik a Scratch konferencia, ahol a világ több száz tanára, oktatója és it-szakértője találkozik. A konferencia fő célja, hogy a résztvevők Scratch alapú innovatív oktatási módszereket mutassanak és ismerjenek meg. Az ingyenes eseményt önkéntes alapon rendezi az EPAM. A Scratch […]

Friss, ropogós