Oroszországban korlátozták a hozzáférést az Instagramhoz

orosz sarló és kalapácsKorlátozta az Instagramhoz történő oroszországi hozzáférést pénteken az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), miután a közösségi hálózat tulajdonosa, az amerikai Meta Platforms a szóvivője szerint engedélyezte a felszólítást az oroszokkal szembeni erőszakra. A Roszkomnadzor a főügyészség követelése alapján döntött a blokkolásról, miután az bírósági keresetet nyújtott be a Meta Platforms szélsőséges szervezetnek minősítése és tevékenységének betiltása érdekében, gyűlöletkeltés, ellenségeskedés szítása és erőszakkal fenyegetés címén. „A vállalat vezetőségének ilyen lépései nemcsak azt a benyomást keltik, hogy a terrorista tevékenység megengedhető, hanem arra is irányulnak, hogy gyűlöletet és ellenségeskedést szítsanak az Oroszországi Föderáció polgáraival szemben” – közölte a főügyészség, amelyet az már nem zavar, hogy Oroszország mindezeken túl ment Ukrajnával szemben, és háborút indított.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) gyilkosságra és erőszakra történő nyilvános bujtogatás és terrorista tevékenységben való részvétel címén büntetőeljárást indított. Orosz politikusok és hivatalos intézmények pénteken tömegesen jelentették be, hogy feladják Instagram-profiljukat, és helyette a VK-t fogják használni. A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy az ugyancsak a Meta Platforms tulajdonában álló WhatsApp messenger működését az oroszországi korlátozás nem érinti. A Roszkomnadzor a Meta Platforms másik közösségi szolgáltatásához, a Facebookhoz történő hozzáférést már korábban korlátozta, miután az több orosz médiumot letiltott. s tartozik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Palkovics szerint a magyar gazdaság jól teljesített az elmúlt két évben...

vas márc 13 , 2022
ShareTweetPinShareA magyar gazdaság jól teljesített az elmúlt két évben, Magyarország az ötödik helyen áll Európában a múlt évi 7,1 százalékos növekedéssel — állítja Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (A miniszter nem tért ki arra, hogy miért csak az elmúlt két év volt sikeres, mivel az elmúlt tizenkét évben csak […]
Palkovics

És még ez is...