Oroszország bővíti e-Visa szolgáltatásait

A The Telegraph szerint Putyin jóváhagyta a kísérleti jelleggel már korábban bevezetett e-vízum rendszer teljes körű kiterjesztését, 2021. január 1-től kezdődően.

Az Oroszországba történő belépéshez szükséges vízum megszerzése jelenleg mintegy három hetes várakozási időt jelent, és sokak szemében ma már terhesnek látszó bürokratikus huzavonát. A hagyományos, papír alapú vízumok mellett egy idő óta lehetőség van már az online igényelhető e-vízumok beszerzésére is – egyelőre azonban meglehetősen korlátozott módon. Az e-vízum lehetőségével mindenekelőtt az orosz Távol-Keletre (a Vlagyivosztokba és Korszakovba) beutazni kívánó turisták és üzletemberek élhetnek. További korlátozás az is, hogy az igénylésre ma még csupán 18 (többnyire közel-keleti és ázsiai) ország polgárai tarthatnak igényt. A rendszer tapasztalatai nyilván kedvezőek lehettek, mivel az e-vízummal való látogatás lehetőségét idén júliustól kiterjesztették a Kalinyingrád körzetébe látogatni kívánók számára is. Ráadásul, mint azt Oroszország londoni nagykövetségének Twitter-folyama a napokban hírül adta, az ősztől már a Szentpétervárra, illetve a környező Leningrádi Körzetbe utazó külföldiek is e-vízum formájában igényelhetik a szükséges belépési engedélyt. Az orosz Külügyminisztérium Konzuli részlegének webhelyén keresztül intézhető online engedélyszerzés nem csak gyorsabb és kényelmesebb, mint a hagyományos ügymenet, de jelentős megtakarítást is jelent. Az egész országra kiterjesztett e-vízum költségét szakemberek ötven dollár körüli áron várják, szemben a jelenleg több mint száz dollárért kiváltható papírvízummal — olvasható az eGov hírlevelében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Vodafoné a UPC

csü aug 1 , 2019
Sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább, az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig […]
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója

Friss, ropogós