Orosz kormányzati hackerek Donald Trumpra vonatkozó adatokat loptak

Donald-TrumpA The Washington Post internetes kiadásában tette közzé az információkat, miszerint orosz kormányzati hackerek hatoltak be a Demokrata Országos Bizottság (a párt vezető szerve) számítógépes adatbázisába. A hírt a Demokrata Párt azonnal meg is is erősítette. A lap állítása szerint a hackerek oly mértékben hatoltak be a számítógépes rendszerbe, hogy még az elektronikus leveleket és internetes társalgásokat is képesek voltak elolvasni. Ám „csak” azokat az adatokat, információkat mentették le, azaz lopták el, amelyeket a demokraták a várható republikánus elnökjelöltről, Donald Trumpról gyűjtöttek össze.

A Demokrata Országos Bizottságától kapott információkra hivatkozva a Post arról ír, hogy az oroszok már egy éve „bent voltak” a Demokrata Párt számítógépes rendszerében, s csak a mostani hétvégén, egy számítógépes nagytakarítás alkalmával sikerült kiseprűzni őket. A párt számítógépes szakemberei az idén áprilisban figyeltek fel, hogy „valami van” a rendszerrel. Az illetékesek ugyanakkor azt mondják, hogy személyekre vonatkozó, pénzügyi, vagy a párt anyagi támogatóira vonatkozó információkhoz nem fértek hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Huawei pályacsúcs

csü jún 16 , 2016
ShareTweetPinShareA Huawei fogyasztói üzletága bejelentette, hogy a 2016. április 6-án bemutatott zászlóshajójuk, a dual Leica kamerás P9 és a P9 Plus okostelefonok kiszállításai globálisan meghaladták a 2,6 millió darabot az értékesítés első hat hetében. A példátlan teljesítményhez jelentősen hozzájárultak a kínai, a francia, a finn és a nagy-britanniai eladások. A […]
Huawei

És még ez is...