Orosz invázió: ingyenesen elérhető a Menedekes mobilapplikáció

Menedekes applikációElkészült az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Menedekes elnevezésű ingyenes mobilapplikációja.

Az OIF saját fejlesztésű egyedi mobilapplikációja az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segít a menedékeskérelem feltöltésében és adataik elektronikus rögzítésében. A Menedekes applikációt hiába is keresnénk a Google Play-n, azt az OIF honlapjáról, az ukran2022.oif.gov.hu oldalról tölthető le, ahol több hasznos információ is található. Az applikáció jelenleg androidos készülékeken működik, a menedékeskérelem űrlapja pedig magyar és ukrán nyelven érhető el. Bár az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézési folyamat, az adatok elektronikus rögzítése még nem minősül a kérelem benyújtásának, továbbra is személyesen meg kell jelenni a fénykép és ujjnyomat rögzítése miatt.

Az elektronikus adatrögzítés előnyének nevezték ugyanakkor, hogy a menekültügyi hatóság a regisztrációnál megadott e-mail címen már előzetesen tájékoztathatja a kérelmezőket a lényeges körülményekről, például arról, ha hiánypótlásra van szükség. A mobilapplikáció mellett az Enter Hungary oldalán keresztül is van lehetőség előzetes regisztrációt követően a menedékeskérelem előzetes benyújtására, és a kérelmező adatainak rögzítésére. Az elismert menedékest, vagy menedéket kérelmezőt foglalkoztatni kívánó munkáltatóknak is elkészült a foglalkoztatás bejelentését megkönnyítő elektronikus űrlap, mely az Enter Hungary felületen érhető el.


 

Next Post

Ütös bejelentés a Nikontól: markolatot kezdtek fejleszteni

csü ápr 21 , 2022
A Nikon kitörő örömmel jelentette be, hogy “már fejleszti” az új MC-N10 markolatot a Nikon Z-bajonettes, tükör nélküli fényképezőgépeihez. (Próbáltuk megérdeklődni, hogy tényleg azt jelentették be, hogy elkezdtek egy markolatot fejleszteni, és nem annak sikeres befejezését, de kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ. A -szerk- megj.) Az MC-N10 markolat egy olyan […]
Nikon MC-N10 markolat

Friss, ropogós