Orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba

Washingtonnak bizonyítéka van arra, hogy orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba – jelentette ki Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter Moszkvában.

“Bizonyíték van rá, hogy ilyen beavatkozás történt, és ez megengedhetetlen”- idézte a TASZSZ orosz hírügynökség az amerikai tárcavezetőt. A The Wall Street Journal a TASZSZ beszámolója szerint arról írt júliusban, hogy a magukat Dragonfly és Energetic Bear néven megnevező, a moszkvai vezetéssel kapcsolatban álló orosz hackerek behatoltak az Egyesült Államok energiaellátása irányítási rendszerének számítógépes hálózatába, és ilyen módon potenciálisan eszközt szerezhettek az amerikai energiaellátás lekapcsolásához. Az orosz hírügynökség híre szerint a lap nem hozott fel bizonyítékot arra, hogy a hivatalos Moszkva részese lenne a kibertámadásnak. Perry pénteken Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalt az orosz fővárosban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Két gonosz átverés terjed a neten

hét szept 17 , 2018
A G DATA szerint két újfajta csalás terjed a világhálón. Az egyik a terméktámogatási csalás, a másikkal a jelszavainkat próbálják ellopni. A terméktámogatási csalás esetében a telefonunkon vagy számítógépünkön egy rémisztő reklámmal találkozunk, amely értesít bennünket arról, hogy az eszközünk megfertőződött. A csalók rendszerint megadnak egy telefonszámot és e-mail címet, […]

Friss, ropogós