Orosz egyetemmel működik együtt a SYNERGON

1

orosz-medveA SYNERGON Csoport együttműködési megállapodást kötött az oroszországi Kurszki Yugo-Zapadnyy Gosudarstvennyy Universitet (Yuzgu) Egyetemmel. Az együttműködés keretében olyan nemzetközi kutatás-fejlesztési projekt indult el, amelynek részeként a Synergon az Egyetemmel karöltve, annak bázisán, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásával fejlesztett Smart Building, és Smart Grid termékek tesztjét és további fejlesztését végzi el.

A Smart Building, és Smart Grid továbbfejlesztésén túl, a felek már idén együtt működnek a jövőbeni oroszországi energetikai kutatás-fejlesztési pályázatok előkészítésében, megvalósításában és az oktatás területén is. Az elmúlt évben elindított és idén már konkrét tapasztalatokat és eredményeket felmutató együttműködés során az oroszországi Kurszkban, az egyetem bázisán egy közös, kísérleti Synergon Smart Building projektet alakít ki a társaság. A pilot projekt első fázisa az Egyetem kollégium épületének energiahatékonysági növelését éri el.

Az együttműködés során a Yuzgu által biztosított kompetenciákkal folyamatosan valósul meg a Synergon Smart rendszerek oroszországi lokalizálása is. Az egyetem segítségével a rendszer továbbfejlesztése az orosz energetikai szabványok és földrajzi körülmények figyelembe vételével folytatódhat, ami komoly mérföldkő a nemzetközi piacra lépéshez vezető úton. A megállapodás keretében lehetőség kínálkozik arra is, hogy a Yuzgu magára vállalja azoknak a műszereknek, okos mérőknek a fejlesztését és gyártását, amelyek adatokat szolgáltatnak a felhasznált elektromos energia, hő és víz mennyiségéről.

One thought on “Orosz egyetemmel működik együtt a SYNERGON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ABB: növekvő rendelésállomány, javuló cashflow

hét júl 28 , 2014
Az ipari robotgyártással foglalkozó svéd ABB bejelentette, hogy 2014 második negyedévében erősen megnövekedett a rendelésállománya és jelentősen javult a működési cashflow. Az alacsonyabb működési EBIDTA marzs főként az Energetikai Rendszerek (PS) divízió projektjeihez kapcsolódó nehézségekre vezethető vissza — áll a társaság közleményében. A 10,6 milliárd dollár értékű rendelésállomány4 14 százalékkal […]
dollár