Orosz agresszió: a Kreml megfenyegette a Metát

Dmitrij PeszkovMoszkva a lehető leghatározottabb intézkedéseket fogja meghozni, ha a Meta által működtetett Facebook és Instagram nem blokkolja az oroszok, köztük a katonák elleni erőszakra történő felhívásokat – jelentette ki Dmitrij Peszkov. Az orosz elnöki szóvivő arra a hírre reagált, amely szerint a Meta bizonyos országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai orosz erők elleni erőszakra buzdítást. Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) haladéktalan magyarázatot követelt a Meta Platformstól a Facebook és az Instagram tartalom-moderációs elveinek módosítása ügyében az orosz állampolgárok, köztük katonák esetében.

A Reuters brit hírügynökség csütörtökön jelentette, hogy a Meta Platforms egyes országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai orosz erők elleni erőszakra buzdítást. A hírügynökség, amely céges belső, a moderátoroknak szóló vezetői levelekre hivatkozott, az írta, hogy a Meta azt is engedni fogja ideiglenesen – általános elveivel ellentétben -, hogy Putyin vagy Lukasenka megölésére buzdítson valaki e közösségi médiumokban. A Meta ideiglenes engedélye a következő országokban lenne érvényes az egyik kiszivárogtatott email szerint: Örményország, Azerbajdzsán, Észtország, Georgia, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Ukrajna. A Reuters által idézett e-mailek szerint a Meta ideiglenesen engedélyezni fogja az Azov ukrán ultranacionalista zászlóalj dicséretét „szigorúan Ukrajna védelmével összefüggésben”, amelyet egyébként tilt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Q3: az Oracle növelte a bevételét, cserében csökkent a nyeresége

szo márc 12 , 2022
Csökkent az Oracle nyeresége, miközben bevétele növekedett a 2022-es pénzügyi évének harmadik negyedévében a cég honlapján publikált beszámoló alapján. Az informatikai szolgáltató konszern nettó nyeresége az egy évvel korábbinál 54 százalékkal kisebb, 2,3 milliárd dollár lett a harmadik negyedévében. A vállalat 10,5 milliárd dollár bevételre tett szert a februárral zárult […]
Safra Catz Oracle

És még ez is...