ORFK: így használ az okoseszközöd VI.

A mobileszközöket (okostelefonok, táblagépek) nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, ezért egyre nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Az okoseszközökön bizalmas és személyes adatokat tárolunk, ezért elvesztésük vagy ellopásuk esetén az illetéktelen személyek hozzáférhetnek az eszközön tárolt üzenetekhez, fényképekhez, videókhoz, személyes és bankkártya adatokhoz, valamint a banki és közösségi oldalak bejelentkezési adataihoz. Az illetéktelen hozzáférésből adódó kockázatok elkerülése érdekében gondoskodjunk mobileszközeink megfelelő védelméről — javasolják az ORFK szakértői.

Odafigyelés
A böngészőbe soha ne mentse el a felhasználói nevét, jelszavát. Használjon jelszókezelő alkalmazást. A böngészőben megjelenő figyelemfelhívások (például: az eszköz fertőzött, töltsön le vírusirtót, az eszköz elavult, frissítse) célja, hogy valamilyen kártékony programot telepítsen az eszközre. Ilyen esetben ne töltsön le semmit, és zárja be a böngészőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kkv-k negyede költött kétmillió forintnál többet digitalizációra

pén febr 9 , 2018
Az elmúlt három évben a kétszázmillió és 15 milliárd forint közötti éves árbevétellel rendelkező cégek negyede fordított kétmillió forintnál többet digitális fejlesztésre, ötven százalékuk pedig legfeljebb egymillió forintot költött ilyen célra – olvasható a Budapest Bank sajtóközleményében. A kutatás szerint a következő öt évben a cégek negyven százaléka ugyanakkor lényegesen […]
Forint